Logo demeierijboxtel.nl
Het Boxtelse kamerkoor Ratatouille treedt 15 december tweemaal op
Het Boxtelse kamerkoor Ratatouille treedt 15 december tweemaal op

'Dubbel Kerst' in St. Theresiakerk

Redactie

Ratatouille en Dubbel Zes

Op zondagmiddag 15 december geven het Boxtelse kamerkoor Ratatouille en vocaal ensemble Dubbel Zes uit Den Bosch het kerstconcert 'Dubbel Kerst'. In de St. Theresiakerk in Lennisheuvel brengen de zanggroepen afwisselend hun eigen kerstrepertoire. Samen zorgt dit voor een kerstprogramma vol vocale afwisseling, met ook ontroerende en verrassende liederen. Deze sfeervolle opwarmer voor de kerstdagen wordt 's avonds herhaald in Berlicum.

BOXTEL - Het kerstconcert in de Theresiakerk begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Het publiek kan genieten van een volledig a capella gezongen kerstprogramma. De koorleden van Ratatouille zingen onder leiding van Kees Doevendans ingetogen stukken als 'O Magnum Mysterium' en 'Deep Peace', maar ook meer ritmische liederen als 'Mary did you know', 'African Noël' en 'Noël Nouvelet'. Dubbel Zes brengt een mix van stemmige liederen en eigentijdse composities, onder anderen van hun muzikaal leider Wilbert Friederichs.

Requiem

Het lied 'Liever' maakt deel uit van zijn zelfgeschreven Requiem, dat binnenkort in Den Bosch uitgevoerd zal worden. De mannen bezingen ook de (kerst)markt in Scarborough en brengen onder andere 'O dennennacht' op speelse wijze en het Zweedse 'Vem kan segla' (wie kan zeilen) ten gehore.

Ratatouille en Dubbel Zes zijn verbonden via de lage bas Kees Schouwenaars. Als lid van beide zanggroepen legde hij de contacten voor dit gezamenlijke kerstprogramma. Hoewel Ratatouille als gemengd koor en Dubbel Zes als mannenensemble verschillende muzikale accenten leggen, hebben zij ook de nodige overeenkomsten. Zo is hun beider repertoire afkomstig uit verschillende muziekperioden en genres, variërend van renaissancemuziek en madrigalen tot -bewerkte- populaire muziek. Daarnaast zijn beide zanggroepen eigenzinnig, gedreven en ontwikkeld vanuit een rijk muzikaal verleden. Ratatouille vierde in 2016 haar 25-jarig jubileum en de mannen van Dubbel Zes vierden dit jaar hun 55-jarig jubileum.

Meer berichten