Logo demeierijboxtel.nl
Het koor verzorgt twee concerten. Foto: Rini van Oirschot
Het koor verzorgt twee concerten. Foto: Rini van Oirschot (Foto: Rini van Oirschot)

Kerstkoor zet jarenlange traditie voort

Redactie

Vereniging Kerstkoor Boxtel is een koor dat begin 2019 is opgericht met het doel in Boxtel en omstreken kerstconcerten te verzorgen.
Het koor bestaat uit zo ongeveer vijftig enthousiaste zangers, afkomstig uit Boxtel en directe omgeving, en staat onder leiding van dirigent Leo Spoor uit Schijndel.

BOXTEL - Voorheen heeft een projectkoor jarenlang de kerstconcerten verzorgd, maar dit koor is na haar laatste optreden eind 2018 gestopt. "Onder de koorzangers bestond echter voldoende animo om de langjarige, zeer gewaardeerde traditie van kerstconcerten in onze regio voort te zetten", laat men weten.

'Voldoende animo om langjarige traditie in regio voort te zetten'

Dirigent Leo Spoor is het gelukt zeer fraaie uitvoeringen van internationale kerstliederen in het programma op te nemen. Onder zijn bezielende leiding is sinds augustus stevig geoefend, afwisselend in de Sint Petrusbasiliek en de Protestantse kerk.

Concerten

Het koor verzorgt een concert op zondag 15 december. Dat gebeurt dat in de H. Servatiuskerk aan de Markt in Schijndel. Die dag is de tijd van aanvang 15.00 uur. Vrijdag 20 december is de Sint Petrusbasiliek, gelegen aan de oude Kerkstraat 20 in Boxtel, aan de beurt. Tijd van aanvang is die avond 20.00 uur.

Bach, Darke, Rutter

Gezongen worden onder meer werken van J.S.Bach, Harold Darke, J. Rutter, Richard Lloyd en M. Setchell en F.X. Gruber.

Medewerking aan dit concert wordt gegeven door organist/beiaardier Tommy van Doorn, Liselotte de Nooijer (harp) en het saxofoonensemble Saxpertise uit Sint-Michelsgestel. De entree is gratis, wel wordt er gecollecteerd ter dekking van de kosten.

Meer berichten