Logo demeierijboxtel.nl
Ook na 30 jaar is zingen en daar mensen een plezier mee doen, voor Danny Everett een giga fijne uitlaatklep. Foto: Wendy van Lijssel
Ook na 30 jaar is zingen en daar mensen een plezier mee doen, voor Danny Everett een giga fijne uitlaatklep. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Danny Everett maakt droom waar

Wendy van Lijssel

Als ik groot ben word ik 'n zingertje

"Als ik groot ben, word ik een zingertje",meldde de destijds 11-jarige Herman van der Velden uit Boxtel zijn moeder. Zij lachte erom. Als de in binnen- en buitenland bekende zanger Danny Everett maakte hij echter zijn droom waar. Gegoten in festvialsferen en bijgestaan door een hele reeks muzikale vrienden, viert hij op zaterdag 30 november bij het Classic Park in Boxtel zijn 30-jarige jubileum.

BOXTEL – Ik ben opgegroeid met muziek. Mijn Nederlandse vader speelde accordeon en mijn Indische moeder hield van hawaïmuziek. We waren thuis met zeven. Ik ben de oudste. We waren niet rijk, maar wel gelukkig. Toen ik als 11-jarige op televisie in zwart/wit Jack Jersey zag optreden, zei ik tegen mijn moeder; "Als ik groot ben, word ik een zingertje", blikt Herman van der Velden terug. Zijn moeder lachte erom, maar Herman kreeg op 13-jarige leeftijd een gitaar, begon met muzieklessen én zingen. Hij jamde met vrienden, drumde ook nog een jaar en studeerde succesvol af tot logistiek medewerker. Via een baan in die sector kwam hij in contact met de manager van Trea Dobbs en Riem de Wolff van de Blue Diamonds." Ik had destijds een soundmixer gekocht en vertelde hem dat ik graag in een band wilde zingen. Via hem werd ik, na een afspraak en auditie, uiteindelijk de zanger van de rock 'n roll band The Spectacles", aldus Herman. Naast goede zang, verlangde de band ook dat hij een artiestennaam aannam. "Ik vernoemde mezelf naar mijn jongste overleden broer Danny. De achternaam Everett was een karakter dat mijn idool Elvis Presley speelde in de film Jailhouse Rock." Hoewel hij dat eigenlijk allemaal maar onzin vond, bleek het uiteindelijk zijn redding. De plotselinge dood van de gitarist zorgde er vijf jaar en drie cd albums later voor dat de band ermee stopte. De naam Danny Everett was toen echter al bekend. Het resulteerde in een telefoontje van een platenfirma die voorstelde om een cd op te nemen. Hoewel hij het zonder 'backup' van zijn band heel erg eng vond, sprong Danny toch in het diepe en werd Indo Dreams I opgenomen. Een boeking op een Pasar Malam volgde. Zijn eerste solo-optreden en een die hij nooit meer vergeet want: "Het ging helemaal mis. Het casettebandje bleef steken. Andres van het destijds bekende duo Sandra en Andres redde me door samen met mij ter plekke een duet te zingen", vertelt Danny opgewekt. De rest is historie. Van het ene kwam het andere optreden. Niet lokaal of regionaal, maar in het hele land. Naast zijn werk, bleef Danny altijd en overal zingen en bracht hij talloze platen uit. Zijn vrouw waarmee hij intussen 37 is getrouwd is, mag hierin niet onbenoemd blijven, want zij steunde hem door dik en dun. Veel wensen heeft hij niet meer maar: "Ik wil nog mee doen aan The Voice Senior en muzikale evenementen gaan organiseren voor ouderen en mensen met een beperking", om te besluiten: "Om te beginnen wil ik echter iedereen veel plezier doen met mijn 30-jarig jubileumfeest."

Meer berichten