Logo demeierijboxtel.nl
Schilderij ‘Uit Rijden’ van boer en schilder Janus Bressers uit Liempde, horend tot de stroming van naïeve kunst (foto MUBO).
Schilderij ‘Uit Rijden’ van boer en schilder Janus Bressers uit Liempde, horend tot de stroming van naïeve kunst (foto MUBO). (Foto: MUBO)

Museum Boxtel verguld

BOXTEL - Henk IJsseldijk uit Boxtel heeft het schilderij 'Uit Rijden' van boer en schilder Janus Bressers uit Liempde in langdurig bruikleen overgedragen aan Museum Boxtel (MUBO). Dit hedendaagse werk hoort tot de stroming naïeve kunst. MUBO beschouwt het als een belangrijke aanvulling op de nog steeds groeiende collectie van schilderijen.

Janus Bressers (1910-1998) is pas gaan schilderen in 1973. Door het fysiek zware werk werd hij ziek en begon als afleiding uit het niets te schilderen. Zijn 125 schilderijen vormen het boek van zijn boerenleven, aldus zoon Wim.

IJssekdijk verwierf het werk in 1980 tijdens de actie 'Red de Toren' van de Petrus kerk. Het werk is begin 2020 te zien in de expositie 'De schatkamer van MUBO'.

Op de foto het schilderij 'Uit Rijden' van boer en schilder Janus Bressers uit Liempde, horend tot de stroming van naïeve kunst. Foto: MUBO.

Meer berichten