Logo demeierijboxtel.nl
Verleden jaar trok de vernieuwde Kerstfair in Boxtel al veel mensen. Dit jaar is wederom een andere invulling. Foto: Daisy Renders
Verleden jaar trok de vernieuwde Kerstfair in Boxtel al veel mensen. Dit jaar is wederom een andere invulling. Foto: Daisy Renders (Foto: Daisy Renders)

Wederom verrassende Kerstfair Boxtel

Wendy van Lijssel

Nog meer sfeer en beleving

De frisse wind die het centrummanagement mede onder aanvoering van Jordy van den Boer, verleden jaar al lieten waaien over de kerstmarkt die gelijk ook omgedoopt werd tot kerstfair, krijgt vanwege het succes, op zondag 22 december van 11.00 uur tot 17.00 uur een vervolg. Naast de winkels die open zijn en vele stands wordt daarbij de sfeerbeleving verder uitgewerkt. Daarbij is niet alleen aan volwassenen, maar ook aan kinderen gedacht.

BOXTEL - Jordy van den Boer uit Boxtel houdt van muziek, (zelf) zingen, organiseert graag evenementen, is gek op Disney en beschouwt de kerstijd als dé mooiste tijd van het jaar. Al het genoemde komen samen in het (mede) organiseren van de Kerstfair. Verleden jaar werd aan de traditionele kerstmarkt een nieuwe invulling gegeven met om te beginnen de naam Kerstfair. Daarmee werd al het signaal gegeven dat er veranderingen op komst waren en die kwamen er. "In samenwerking met het centrummanagement hebben we een plan opgesteld om wat meer 'bruis en bubbels' aan het geheel te geven. Meer dan alleen geopende winkels en een kerstmarkt, glühwein en een kerstman. We hebben welkomstbogen gecreëerd, er was een sneeuwkanon, er reed een kerstman rond op een arrenslee en we plaatsten maar liefst 120 kerstbomen om maar eens iets te noemen", vertelt genoemde opgewekt. Het goede van de eerste kerstfair wordt in deze behouden, maar het is niet de bedoeling om jaarlijks hetzelfde draaiboek te hanteren. Er is dus ook dit jaar gekozen voor weer een andere invulling. "De speciale ingang blijft en de kerstmarkt telt wederom vele tientallen kramen met alles wat je deze warme winterdagen maar kunt bedenken. In het kader van duurzaamheid is het aantal 'kerstbomen' teruggebracht. We plaatsen één kolossale acht meter hoge ledboom op de markt en verspreidt nog een 4 'a 5-tal 6 tot 8 meter hoge kerstbomen", vertelt Jordy. Hij benadrukt dat bij al wat gedaan wordt er vooral 'gewinkeld' wordt binnen de eigen gemeente want: "In de gemeente Boxtel kunnen en hebben we veel. Er is een harstikke mooi centrum en een fantastische gemeenschap die we graag betrekken in wat we doen." Dat statement wordt onderstreept met vier podiums die op verschillende punten geplaatst worden, waarna er optredens op plaats vinden van meerdere Boxtelse koren en blaaskapellen. Speciaal voor de kinderen zijn Olaf en Elsa uit de film Frozen ter plekke. Ook zij verzorgen een optreden en kinderen mogen ermee op de foto . De optredende artiesten zijn op meerdere tijdstippen op de diverse podia te horen en zien. Er zijn nog een aantal verrassingen, maar dat blijven ze tot de Kerstfair.Jordy tot slot: We kunnen niet alles in één keer aanpakken. Rome werd ook niet in één dag gebouwd. We willen bijvoorbeeld ook graag nieuwe kerstverlichting. We bouwen het echter stap voor stap op tot een Kerstfair van en voor iedereen. Eentje met veel sfeer en beleving en eentje die je niet wilt missen, maar mee wilt maken."

Meer berichten