Logo demeierijboxtel.nl
Wolven zijn sinds een tijdje weer in ons land te vinden.
Wolven zijn sinds een tijdje weer in ons land te vinden. (Foto: )

Lezing brengt wolf in beeld

Op woensdag 20 november 2019 organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over wolven. De lezing wordt verzorgd door Bart Beekers.

SINT-MICHELSGESTEL - Wolven zijn nu al anderhalf jaar vrijwel continu in Nederland aanwezig en hoewel het er maar weinig zijn, neemt hun aantal wel toe. Sinds kort heeft de eerste wolf sinds eeuwen een vast territorium op de Veluwe. Ze markeert al een half jaar lang een vast deel van de Veluwe en heeft bovendien een partner en er zijn zelfs al jongen geboren. België ging ons in 2018 al voor, met nota bene een wolvin die dwars door Nederland naar Leopoldsburg trok, even later gevolgd door een mannelijke wolf die eveneens via Nederland naar Leopoldsburg liep. Zowel op de Veluwe als in België werd dit voorjaar gehoopt op jonge wolfjes, wat ook is uitgekomen.

Bart Beekers, wolvenexpert, laat zien waar deze wolven vandaan komen en waarom ze naar Nederland en België komen om zich hier te vestigen. Mythes en sprookjes worden ontmaskerd en naast de ecologie van de wolf, komt ook herkenning van wolven en hun sporen aan bod. De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Meander, Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2.

Meer berichten