Logo demeierijboxtel.nl
Voorzitter Peter de Bresser van de Invaliditeits Vereniging Boxtel wil doorgroeien naar 200 leden. (Foto: Wendy van Lijssel).
Voorzitter Peter de Bresser van de Invaliditeits Vereniging Boxtel wil doorgroeien naar 200 leden. (Foto: Wendy van Lijssel). (Foto: Wendy van Lijssel)

Invaliditeits Vereniging wil groeien

Wendy van Lijssel

"Ook valide mensen zijn welkom"

Het was meer geluk dan wijsheid dat Peter de Bresser uit Boxtel tien jaar geleden kennis maakte met Invaliditeits Vereniging Boxtel. Hij viel echter direct als een blok voor de onderlinge sfeer en sloot zich aan. Inmiddels staat hij als voorzitter mede aan het roer van de club die in 1965 werd opgericht. Een jubileum wat de club in 2020 graag wil vieren met nóg meer leden dan de huidige 120.

BOXTEL – Met wekelijkse kienmiddagen, tweewekelijkse kaartmiddagen, maar ook busreisjes en gezellige bijeenkomsten die inhaken op feestelijkheden zoals Sinterklaas, Kerst, carnaval en Pasen is er volop vermaak bij de Invaliditeits Vereniging Boxtel (IVV). Een titel die intussen niet meer helemaal recht doet want; "Ook valide mensen zijn welkom. Wij organiseren op jaarbasis allerlei activiteiten voor een doorgaans wat oudere doelgroep die het tempo van een gemiddelde ouderenvereniging te snel vinden. Het gaat bij ons allemaal net wat rustiger, waarbij we als er mensen zijn die in een rolstoel zitten of met een rollator lopen, daar waar nodig, helpen zodat zij toch mee kunnen doen aan een activiteit", vat voorzitter Peter de Bresser het samen. Hij wordt in deze bijgestaan door bestuurslid Marian van der Pasch en zijn vrouw Marij die lid is. Peter is gediplomeerd EHBO-er en werd in die hoedanigheid tien jaar geleden gevraagd om mee te gaan met een busreisje van de IVV. De mensen en het plezier wat zij beleefden raakten hem dusdanig dat hij zich direct aansloot bij het bestuur. Inmiddels leven hij en zijn vrouw de vereniging. "Alles is hier IVV", lacht Marij om uit te leggen. "Onze gesprekken gaan erover, onze zolder staat vol met spullen die nodig zijn voor alle activiteiten en Peter is de hele week druk met het regelen van alles." Daarmee doelt ze erop dat Peter als postbode zorgt dat leden die de digitale snelweg niet bewandelen alle informatie keurig op de deurmat vinden. Hij zorgt voor kienkaarten, valt in als een vrijwilliger niet kan en springt sowieso bij alle activiteiten in daar waar nodig. Hij haalt zelfs mensen thuis op als vervoer ontbreekt. Genoemde hoort het allemaal met een lachje aan, klopt zich niet op de borst maar meldt bescheiden: "Ik vind het fijn om op deze manier iets voor een ander te betekenen." Hoewel hij als kartrekker te boek staat doet hij het uiteraard niet alleen. Ook de overige bestuursleden en de vrijwilligers zorgen voor een goed geoliede machine. "Gemeenschapshuis De Walnoot is ons clubhuis. Hier organiseren we alle activiteiten. Ook de kerst- en Paasviering. Dan organiseren we een dienst met een pastor, een koor en is er na afloop een koffietafel. We kleden alles in stijl aan", vertelt Marian. Hoewel de bezetting met 120 leden zeker niet slecht is, is er de wens om door te groeien naar 200 leden. Peter: "We nodigen iedereen uit om een keer aan te sluiten bij een kien- of kaartmiddag en gelijk sfeer te komen proeven."

Meer berichten