Logo demeierijboxtel.nl
Foto:

Een sjerp en veel vragen

Dames en heren, in verschillende leeftijden zitten hier keurig op een rijtje. Te wachten op, ja waarop eigenlijk? Van deze foto weten we niet veel meer dan dat deze is gemaakt door Mies den Otter, ergens in de jaren tachtig in Gemonde. En dat naast pastoor Thieu Lax ook Jan Geerts zit. Voor ons is de pastoor het enige houvast. Wat weten we van hem? Thieu Lax is de opvolger van pastoor De Beer die in 1971 met pensioen ging. In 1995 viert pastoor Lax zijn veertigjarig priesterfeest in Gemonde.

BOXTEL - In het dorp staat hij ook bekend als dirigent, die zelf ook instrumenten bespeelt en een begenadigd zanger is. Lax geeft verder muziekles op seminarie Beekvliet.
Op deze foto draagt de pastoor een sjerp. We hebben geen idee of dat een verband houdt met zijn muzikale functies. Of wie deze andere mensen zijn, en waarom die ene meneer een hoge hoed draagt.

Vertel het

Mogelijk herken je mensen die op de foto's staan. Of was je bij dit evenement en weet je precies waarop deze mensen zitten te wachten. Vertel jij ons het verhaal achter deze foto? Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).

Meer berichten