Logo demeierijboxtel.nl
Tijdens het pontonconcert op de Dommel liet Boxtel’s Harmonie al iets horen  van muziek uit One Night Only. (Foto: Hans van Doorn).
Tijdens het pontonconcert op de Dommel liet Boxtel’s Harmonie al iets horen van muziek uit One Night Only. (Foto: Hans van Doorn). (Foto: Hans van Doorn)

Boxtel's Harmonie: One Night Only

Wendy van Lijssel

"We gaan het publiek verrassen"

Voor One Night Only transformeert het Jacob Roelandslyceum in Boxtel op zaterdag 16 november vanaf 20.00 uur in een sfeervolle concertzaal. Het is gelijk ook de titel van het Musicalconcert van Boxtel's Harmonie, die deze avond met gelegenheidscombo en de zangeressen Ingrid van den Nieuwenhuizen en Nienke van Horen hun beste muzikale beentje voorzetten. Als klap op de vuurpijl wordt het gevarieerde programma met nummers uit bekende musicals, gepresenteerd door niemand minder dan Anne-Marie Jung.

BOXTEL - Al enige tijd wordt door alle leden van het harmonieorkest van Boxtel's Harmonie de muzikale puntjes op de i gezet om met het Musicalconcert One Night Only nóg grootser uit te pakken dan voorheen. De muziekvereniging trekt alles uit de kast om bezoekers een sfeervolle en schitterende avond te bezorgen.

Hoger niveau

"We zien het als een uitdaging om qua programma en organisatie alles elk jaar weer naar een hoger niveau te tillen", aldus projectleider en klarinettist Desiree van Weert. Ze vervolgt: "We verzorgen jaarlijks een groot opgezet concert hangende aan een thema. Nadat een werkgroep een keuze gemaakt heeft, gaat de muziekcommissie op zoek naar bijpassende muziek. De evenementencommissie regelt verder alles qua organisatie." Het harmonieorkest wordt voor de gelegenheid uitgebreid met een combo bestaande uit toetsenist Diana Huismans, bassist Tom Zwaans en gitarist Joep van de Nieuwenhuizen. Daarnaast staan zangeressen Ingrid van den Nieuwenhuizen en Nienke van Horen in de spotlights. Genoemde dames studeerden muziektheater en zijn ervaren, kundig en enthousiast. Desiree: "Er is echt een goed en gevarieerd programma samengesteld, met hele mooie muziek die anders is dan mogelijk verwacht wordt. We pakken écht uit en we gaan het publiek verrassen." Het muzikale menu laat een keur van nummers zien uit bekende musicals zoals Wicked, Frozen, Les Misérables, Soldaat van Oranje, Elisabeth, Zorro en nog veel meer. Soms speelt het Harmonieorkest dat onder leiding staat van Johan Smeulders alleen, een volgend moment worden zij bijgestaan door een van genoemde zangeressen. Van bruisende uptempo nummers tot gehoor strelende ballads; One Night Only heeft het allemaal in huis. Het geheel wordt door de bekende Nederlandse actrice en zangeres Anne-Marie Jung gepresenteerd. "Zij zal de avond op geheel eigen en wellicht hilarische wijze aan elkaar babbelen", denkt Desiree. Resoluut: "One Night Only wordt een leuke avond vol prachtige muziek." Op de afterparty na afloop is ruimte voor een drankje, na te praten en uiteraard op muziek met de beentjes van de vloer te gaan. Kaartjes á € 15,00 zijn te reserveren via www.boxtelsharmonie.nl of te koop bij Ring & Go aan de Rechterstraat in Boxtel.

Meer berichten