Logo demeierijboxtel.nl
Plaatje van de opening van de expositie van Kunstlicht 99. (Foto: Ad van de Wetering).
Plaatje van de opening van de expositie van Kunstlicht 99. (Foto: Ad van de Wetering). (Foto: )

Kunstlicht 99 zet jubileum luister bij met expositie

BOXTEL – De Boxtelse kunstenaars vereniging Kunstlicht 99 bestaat 20 jaar, dit wordt gevierd met een expo waaraan 12 leden hun kunstwerken tonen. Ze doen dit in het donker, maar de bezoekers krijgen een zaklamp bij binnenkomst.

Deze bijzondere lustrumtentoonstelling van Kunstlicht 99 werd vrijdag avond 8 november onder flink wat belangstelling geopend in de voormalige bloemenzaak aan de Clarissenstraat 35. Dit met muzikale omlijsting van prachtige vioolmuziek van Femke Chu. Voorzitter Frans Schweigman tekende voor het welkomstwoord en gaf vervolgens uitleg over de diverse kunstwerken. Want net als het zonlicht presenteert en manifesteert Kunstlicht 99 zich per kunstenaar in een eindeloos spectrum van kleuren en kunstopvattingen. In een lichtbundel samengevat wordt kunstlicht zichtbaar, zo is het uitgangspunt. Licht is meestal zichtbaar in het duisternis. Licht en ook black light bestaat bij de gratie van duisternis. Deze expositie is dan ook maar alleen open tijdens de donkere avonduren, en wel op vrijdag 15 zaterdag 16 en zondag 17 november van 18.00 uur tot en met 22.00 uur.

Kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 is het netwerk van een 20-tal profesionele kunstenaars in verschillende disciplines, woonachtig in Boxtel en nabije omgeving.

Meer berichten