Logo demeierijboxtel.nl
Het Kwekdeuntjesfist is in Indegat dé aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen. Foto: Marieke van der Steen
Het Kwekdeuntjesfist is in Indegat dé aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen. Foto: Marieke van der Steen (Foto: Marieke van der Steen)

Kwekdeuntjesfist Indegat nieuwe stijl

Wendy van Lijssel

Wie Wit Wie Ge Band ontmaskert

Een eigen website, nieuw logo en huisstijl én een totaal vernieuwde opzet. Liedjesfestival het Kwekdeuntjesfist op zaterdag 9 november vanaf 20.11 uur in partycentre Denziz aan de Stationstraat in Boxtel, heeft een fris gewassen en in overleg met velen, gladgestreken op maat gemaakte outfit. Nieuw is de verkiezing van het kolderiekste nummer. Ongewijzigd is de strijd van dit jaar elf blaaskapellen om het beste carnavalsnummer én uiteraard de onthulling van de nieuwe heerser(es) van Indegat.

BOXTEL – Het Kwekdeuntjesfist is in Indegat dé aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen. Een avond waarop muziekgroepen alles uit de kast trekken met een nieuw carnavalslied in de hoop dat deze uitgeroepen wordt tot beste dan wel leukste nummer. Het is ook het moment om de nieuwe Hoogheid van Indegat en zijn of haar persoonlijke adjudant te onthullen. "Hoewel het allemaal leuk klinkt was de aansluiting met het publiek en de deelnemers een beetje kwijt, bekent Toon van Krieken. Hij staat aan het organisatieroer samen met Frank van Heesch, Alex van den Braak, Gerald Vlaminckx, Marion Veenstra, John Gottlieb en Paul Strijbosch. Hij vervolgt: "Vervolgens hebben we een vergadering belegd met het SOC, blaaskapellen en verenigingen. Iedereen heeft ideeën mogen spuien over wat anders of beter zou kunnen. Wij hebben dat aansluitend verwerkt en zijn ermee aan de slag gegaan." Het resultaat is een Kwekdeuntjesfist nieuwe stijl. Anders dan voorheen wordt ook het publiek intensief betrokken. "Elk muziekske levert een jurylid. Die beoordeeld iedereen behalve de eigen club. Na de laatste klanken worden de punten opgeteld en is er een winnaar. Niet één overigens maar drie. Dit jaar wordt namelijk ook de meeste kolderieke muziekact beloond. Het publiek mag middels een stembiljet beoordelen wie het meest hilarisch uitpakt. We reiken een Eendison, Indekoffer en Kolderprijs uit", meldt Toon. Deelnemers kunnen ervoor kiezen een geheel nieuw nummer te fabriceren in de categorie Eendison of als Indekoffer een bestaand nummer te voorzien van een andere tekst. Om alles transparant te houden mag iedereen na afloop de punten zien en wie dat nodig acht, kan het zelf nog eens optellen. Tot slot wordt één en ander daags erna ook nog op de nieuwe website www.kwekdeuntjesfist.nl gekwakt, om maar eens in termen te blijven. Naast al het muzikale 'geweld' is er uiteraard ook een moment om de nieuwe Prins(es) bekend te maken. Een speciaal geheimhoudingscomité van het SOC heeft iemand gevraagd. Of het dit jaar eindelijk weer een Prinses wordt, is natuurlijk ongewis. De Ducktownband heeft de eer dit jaar de onthullingsact te organiseren. Toon: "Zij hebben in aanloop naar het Kwekdeuntjesfist de Wie Wit Wie Ge Band gelanceerd. Een 11-koppige gemaskerde 'muziek'groep die links en rechts al opdook. Deze avond laten ze eindelijk hun gezicht zien. De nieuwe Vorst(in) zit er denkelijk in."

Meer berichten