Logo demeierijboxtel.nl
Er doen verschillende restaurants uit de gemeente Boxtel mee, die staan op de website. Foto: Stichting Met je hart.
Er doen verschillende restaurants uit de gemeente Boxtel mee, die staan op de website. Foto: Stichting Met je hart. (Foto: )

Horeca massaal tegen eenzaamheid

Redactie

Eten met je hart

Meer dan 500 restaurants openen vanaf deze week hun deuren voor EET met je hart, de campagne waarmee we aan iedereen willen laten zien hoe makkelijk het is om zelf van betekenis te zijn voor een ander. Waar EET met je hart ooit startte in één gemeente met zeven restaurants, is de campagne nu actief in 29 gemeenten - ook Boxtel - met meer dan vijfhonderd restaurants.

BOXTEL - "Een cijfer waar we trots op zijn én waarmee wij een steeds groter verschil kunnen maken: waarmee we écht impact maken op het leven van veel ouderen die gevoelens van eenzaamheid ervaren. Wij? De inmiddels bijna 1.000 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het organiseren van ontmoetingen voor ouderen én die nu al weken bezig zijn om een sterke campagne in eigen gemeente op poten te zetten. Kom je ook mee-eten?"

Zevende editie

Ook in deze zevende editie van Met je hart tellen we opnieuw een aantal gemeenten waar EET met je hart voor de eerste keer gaat draaien én gemeenten die een jubileum te vieren hebben. "Wat deze editie vooral extra speciaal maakt, is het feit dat we dit jaar het grote Appeltje van Oranje in ontvangst hebben mogen nemen van Koningin Máxima. Deze grote waardering voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor kwetsbare ouderen, laat opnieuw zien hoe belangrijk EET met je hart is. Dit jaar roepen we iedereen op om – of het nu een potentiële vrijwilliger, zakenman of -vrouw of een zorgprofessional is – zelf een kleine bijdrage te leveren aan het probleem van eenzaamheid bij het ouder worden. Dus reken af met eenzaamheid en ga eten in één van onze deelnemende restaurants."

Met je hart

De EET met je hart campagne start elk jaar opnieuw op 1 november en duurt zes weken. De deelnemende restaurants vragen gasten om via de tafelrekening, de waterkaraf of een speciaal gerecht een euro te doneren aan Met je hart. De opbrengsten van EET met je hart zorgen ervoor dat er in het komende jaar opnieuw structurele ontmoetingen kunnen worden georganiseerd voor kwetsbare ouderen. "Dit zijn ouderen die we via zorg- en welzijnsprofessionals of bijvoorbeeld mantelzorgers in beeld krijgen. Ouderen die vaak geïsoleerd achter hun eigen voordeur leven. Wist je dat zo'n 700.000 ouderen in Nederland eenzaam zijn?"

De ontmoetingen van Met je hart maken daadwerkelijk het verschil voor ouderen. Ze zijn terugkerend en maken dat ouderen in contact komen met andere mensen uit de eigen wijk of buurt. "Juist het 'samenzijn' is voor onze ouderen niet meer zo vanzelfsprekend en dat proberen we terug te brengen in het leven van deze ouderen. Wij zijn alle restaurants die hun deuren openen tijdens EET met je hart, maar ook daarna, ontzettend dankbaar en hopen op een mooie en succesvolle campagne."

Kijk op de site voor meer informatie en de deelnemende zaken: www.metjehart.nl

Meer berichten