Logo demeierijboxtel.nl
De succesvolle foto-expositie ‘Gerard Kiekte 50 jaar’ trok in 2017 enkele weekeinden op rij honderden belangstellenden. Foto: Ruud van Nooijen
De succesvolle foto-expositie ‘Gerard Kiekte 50 jaar’ trok in 2017 enkele weekeinden op rij honderden belangstellenden. Foto: Ruud van Nooijen (Foto: )

'Ontwikkeling van actief dorp in beeld'

Redactie

Tentoonstelling en activiteiten

In het weekend van 15 tot en met 17 november is in Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd de tentoonstelling 'Ontwikkeling van een actief dorp in beeld' te zien. Foto's van Gerard Schalkx en filmpjes vanuit het archief van de voormalige Lokale Omroep Liempde (LOL) nemen de bezoekers mee door het verleden van Liempde.

LIEMPDE - Vele herinneringen komen voorbij. Ook worden er op zaterdag en zondag interessante presentaties gegeven. Daarnaast organiseert Kèk Liemt zondag 17 november een fietstocht in het kader van de veranderingen in Liempde in de afgelopen 60 jaar. De succesvolle foto-expositie 'Gerard Kiekte 50 jaar' trok in 2017 enkele weekeinden op rij honderden belangstellenden. De expositie liet aan de hand van enkele honderden foto's een beeld van Liempde en haar inwoners zien. Het grote succes was de reden voor Stichting Kèk Liemt om de drukbezochte fototentoonstelling een passend vervolg te geven in de vorm van een speciaal aan Gerard Schalkx gewijd boek en een nieuwe tentoonstelling met aanvullende activiteiten.

De tentoonstelling verbindt beelden - in de vorm van foto's en filmpjes - en verhalen rond de ontwikkeling van het bijzondere dorp Liempde in de laatste zes decennia. Zo is er een fototentoonstelling met foto's van Gerard Schalkx, verspreid opgesteld in verschillende ruimtes van D'n Liempdsen Herd en in de bouwwerken op het achtererf (bakhuis, klompenmakerswerkplaats en 'de skop' van Terug in d'n Tèd). De tentoonstelling behandelt acht thema's: erfgoed, onderwijs, cultuur, manifestaties, Het Groene Woud/natuur, religie, Frankrijk, journalistiek, mensen en sport.

In de Goei kamer worden filmpjes van Liempde door de jaren heen vanuit het archief van de voormalige Lokale Omroep Liempde vertoond. Op zaterdag en zondag worden er elk heel uur verhalen en gedichten over Liempde verteld door Ger van den Oetelaar, Arnold van den Broek, Peter van de Wiel en Gerard Schalkx. Zondag 17 november is het mogelijk om deel te nemen aan een fietstocht onder leiding van Arnold van den Broek.

Meer berichten