Logo demeierijboxtel.nl
‘Wordt het hemel of hel, een moeilijk afweging’. Foto: archief Albert Vissers
‘Wordt het hemel of hel, een moeilijk afweging’. Foto: archief Albert Vissers (Foto: )

Dood, hel en hemel in de kunst: lezing in MUBO

Albert Vissers geeft in Museum Boxtel (MUBO) een lezing met veel beeldmateriaal over de vele uitingen van dood, hel en hemel in de kunst. "Vissers, zelf ook beeldend kunstenaar, zal u op een aangename, humoristische en aanschouwelijke manier kennis laten maken met hoe kunstenaars zich hebben laten inspireren door deze thema's."

BOXTEL - Tijdens de lezing heeft Albert Vissers voor de toehoorders een leuke, grappige en vooral kleurrijke verrassing in petto. "De dood is altijd al een onlosmakelijke gezel geweest van de mens. Men heeft bewijzen gevonden dat al in de vroege voorgeschiedenis rituelen voor overledenen bestonden. In het Nabije Oosten ontstond het idee dat er na de dood een opperwezen zou oordelen over het goede en het kwade dat de mens in zijn levensloop had gedaan. De mens kon daardoor beloond of gestraft worden in zijn leven na de dood."

Albert Vissers (1946) is afkomstig uit Belgisch Limburg en nu woonachtig in Vught. Hij was docent Latijn, geschiedenis en niet-confessionele moraal en is ook beeldend kunstenaar. Daarnaast begeleidt hij als culturele gids mensen in kastelen en landgoederen, in musea, in tentoonstellingen, in kerken en dat in Italië, Frankrijk, België, Duitsland, Engeland en Nederland. De lezing is op 10 november en start om 11.15 uur. De MUBO-deuren zijn geopend vanaf 10.45 uur, zodat u op uw gemak een kopje koffie/thee kunt gebruiken voordat de lezing begint. Tijdens de lezing is ook een koffie/theepauze ingelast.

Meer berichten