Logo demeierijboxtel.nl
Foto:

De betere bakkebaard

Eén van de fotografen van persbureau Het Zuiden is opgetrommeld om een nieuwe machine bij firma Van Oerle in Boxtel in beeld te brengen. Maar op deze foto valt vooral die ene meneer op, met die indrukwekkende bakkebaard. Een prachtige indicatie dat we ergens in de jaren zeventig zijn beland. Lades vol foto's hebben we bij het BHIC, sommigen voorzien van uitvoerige beschrijvingen, maar de meesten met maar een handjevol gegevens. Als ook het jaartal ontbreekt, zijn we aangewezen op aanwijzingen op de opname zelf.

BOXTEL - Dat kan van alles zijn; een huis dat is afgebroken maar nog wel op de foto staat, of een burgemeester in functie in een bepaalde plaats.

Maar het meest handig is vaak de mode: in kleding, kapsels en brillen. Zeker na de Tweede Wereldoorlog vormt dat een thermometer waarop we kunnen aflezen in welk decennium we zijn beland. Deze meneer in het Boxtelse bedrijf neemt ons door zijn prominente bakkebaard mee naar ergens in de jaren zestig of zeventig. En bij deze foto staat wél de datum: 24 april 1970. Ken jij de mensen op deze foto? Had je zelf ook zo'n imposante bakkebaard? Welke herinnering maakt deze foto bij jou los? Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).

Meer berichten