Logo demeierijboxtel.nl
Tijdens de eerste buitenles vonden de kinderen van OBS De Springplank een skelet van een ree. "Een spannende en indrukwekkende ervaring."
Tijdens de eerste buitenles vonden de kinderen van OBS De Springplank een skelet van een ree. "Een spannende en indrukwekkende ervaring." (Foto: )

Op natuurexpeditie in Het Groene Woud

Redactie

Nieuwe reeks veldlessen van start

Eind september is een nieuwe reeks van het veldlesproject 'Op natuurexpeditie in Het Groene Woud' gestart. Speciaal opgeleide vrijwilligers van Jeugdnatuurwacht Liempde, Natuurwerkgroep Liempde, IVN Best en SPPiLL verzorgen deze lessen op zes basisscholen uit de omgeving.

LIEMPDE - De veldlessen voor de bovenbouw zijn ontwikkeld door ARK Natuurontwikkeling, in samenwerking met Brabants Landschap. Vorig jaar is het lesprogramma overgenomen door SPPiLL. Bij de lessen draait alles om struinen, genieten en ontdekken. Maar liefst zes scholen uit de omgeving hebben zich aangemeld voor het veldlesproject 'Op natuurexpeditie in Het Groene Woud'. De lessen bestaan uit een binnenles op school en een buitenles. Bij de binnenles wordt een presentatie gegeven in de klas met veel aandacht voor het edelhert met foto's, tekeningen, een filmpje en een geluidsfragment van het burlen. Daarnaast komt de belangrijke rol van ecoducten en verbinding van natuurgebieden aan de orde en welke dieren en planten daarvan profiteren.

Na de binnenles volgt circa een week later een buitenles in natuurgebied De Scheeken, eigendom van Brabants Landschap. Dankzij een goede samenwerking met Brabants Landschap mogen de kinderen tijdens de veldles afwijken van het pad. Hier kan het avontuur beginnen. De kinderen struinen door het bos en de weilanden en voeren allerlei opdrachtjes uit. Ze kunnen onder andere waterbeestjes vangen, vogels bekijken, sporen zoeken en wie weet, de edelherten zien. Ze zitten tenslotte midden in de leefomgeving van de edelherten. In ieder geval leren de kinderen veel over het gedrag en de leefwijze van deze spannende dieren.

De lessen worden verzorgd door vrijwilligers die namens SPPiLL het lesprogramma uitvoeren. Deze enthousiaste veldlesbegeleiders zijn hier speciaal voor opgeleid. Lokale mensen van Jeugdnatuurwacht Liempde, Natuurwerkgroep Liempde, IVN Best en SPPiLL die het gebied goed kennen. Tijdens de eerste buitenles vonden de kinderen van OBS De Springplank een skelet van een ree.

Meer berichten