Logo demeierijboxtel.nl
Neem voor meer informatie eens een kijkje op www.verborgenhelden.nl
Neem voor meer informatie eens een kijkje op www.verborgenhelden.nl (Foto: )

Regionaal tekort aan pleeggezinnen

Redactie

Verborgen helden gezocht

De Week van de Pleegzorg is begonnen. Van 30 oktober tot en met 6 november wordt het belang van pleegzorg landelijk onder de aandacht gebracht. Want er is nog altijd een tekort aan pleegouders. Zo ook in onze regio, geeft de Stichting Oosterpoort aan. Dus is de stichting hard op zoek naar nieuwe pleeggezinnen.

BOXTEL - "De gewone dingen die pleegouders doen - het geven van liefde, het bieden van structuur en het begrip voor een boze bui - zijn in onze ogen heldhaftig. Ook al vinden pleegouders dat zelf misschien niet. We zijn op zoek naar meer van deze verborgen helden. Denk eens na over pleegzorg. Misschien is er een vorm van pleegzorg die bij je past. Misschien ook niet. Maar dit weet je pas als je het onderzoekt."

Vorige week hield men een voorlichtingsavond in Boxtel. Ook geïnteresseerd? Op de site (www.verborgenhelden.nl) staat meer informatie.

"Tijdens deze vrijblijvende voorlichtingsavond deelden wij informatie over de vormen van pleegzorg die er zijn, hoe het is om pleegouder te zijn en om een pleegkind in huis te hebben, hoe jij pleegouder kan worden, de begeleiding van Oosterpoort, de voorbereiding op het pleegouderschap en samenwerking met de ouders van een pleegkind." Ook waren er een ervaren pleegouder en een pleegzorg-begeleider van Oosterpoort aanwezig. Zij staan ervoor open om vragen te beantwoorden. Deze avond bood potentiële pleegouders de mogelijkheid om te kijken of pleegouderschap bij hun zelf en hun gezin past.

Pleegzorg

Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp waarbij een kind (0-21 jaar, met eventuele uitloop naar 23 jaar) tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Dit kan bij bekenden zijn (netwerkpleegzorg) of bij, voor het kind, een onbekend pleeggezin uit het bestand van Oosterpoort (bestandspleegzorg). Pleegzorg is er in vele vormen en maten. Voor korte of langere tijd, crisis, zeven dagen per week en soms een weekend.

Meer berichten