Logo demeierijboxtel.nl
De Natuurwerkdag is een initiatief van koepelorganisatie LandschappenNL.
De Natuurwerkdag is een initiatief van koepelorganisatie LandschappenNL. (Foto: )

Natuurgroep Liempde zet zich in voor vogels

Tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 2 november zet de Natuurwerkgroep Liempde zet zich in voor het beschermen en behouden van vogels. De vrijwilligersgroep Werkgroep Kleine Landschapselementen (KLE) gaat aan de slag en iedereen die een handje wil helpen is welkom om mee te doen.

LIEMPDE - Aanmelden kan op www.natuurwerkdag.nl/locatie/natuurplaats-gemondesestraat. "We gaan aan de slag aan de Herscheweg in Liempde (dit in tegenstelling tot wat de link vermeld) om de wilgen te knotten en houtstruwelen te snoeien. We starten om 9.00 uur en verzamelen nabij de Mariakapel aan de Hezelaarsestraat/Herscheweg. Voor koffie/thee wordt gezorgd en na afloop is er soep en een broodje. Houtwallen zijn waardevol voor veel soorten vogels. Het zijn rijke voedselbronnen omdat er veel kleine insecten huizen."

Daarnaast is het een mooie plek om te schuilen. Vooral zangvogels zijn vaak te vinden in houtwallen waar ze bessen en insecten zoeken om te eten. Niet alleen voor vogels, maar ook voor zoogdieren, zoals reeën en dassen, bieden houtwallen dekking. "Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is van belang voor de bescherming van natuur, landschap, planten en dieren", vertelt men.

Meer berichten