Logo demeierijboxtel.nl
De concerten van het Projectkoor Heilig Landstichting zijn altijd bijzonder.
De concerten van het Projectkoor Heilig Landstichting zijn altijd bijzonder. (Foto: )

Projectkoor Heilig Landstichting zingt in de Sint-Petrusbasiliek

Het is inmiddels bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden: Allerzielen en de bijzondere concerten van het Projectkoor Heilig Landstichting. Dit jaar is dit koor voor het eerst ook in Boxtel te beluisteren.

BOXTEL - Aanleiding hiervoor vormt de samenwerking met titulair organist en beiaardier van de Sint-Petrusbasiliek, Tommy van Doorn. Ook de dirigent van het projectkoor, Sophia Brink, is afkomstig uit en woonachtig in de regio, evenals diverse zangers.

Even terug in de tijd. Na een gelegenheidsconcert in 2001 ontstond het idee om op projectbasis regelmatig een koor van amateurzangers samen te stellen dat concerten geeft rondom het thema gedenken en herdenken. "Onder de professionele en vooral bezielende leiding van Sophia Brink is het mo­ge­lijk gebleken om het publiek volop te laten genieten van een altijd verhalend programma met muziek en teksten, uit zowel religieuze als wereldlijke tradities. Het koor, dat dit jaar uit meer dan negentig zangers bestaat, weet ieder jaar weer velen te raken. Dat is wat we als koor willen en kunnen doen: een verhaal zingen, met elkaar, voor elkaar. Omdat we zingend zoveel meer kunnen zeggen en geven dan in woorden alleen."

Het concert wordt op zondag 3 oktober uitgevoerd in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Het begint dan om 15.00 uur. Tommy van Doorn, helpt mee op het orgel, Rita Baptista speelt saxofoon en sopraan Jozien Vilier-van der Borg is gast-solist. Het geheel staat onder leiding van Sophia Brink. Het concert is ook te beluisteren op zaterdag 2 november in de Corneliuskerk in Beuningen, om 15.00 uur, en in de Cenakelkerk in Heilig Landstichting om 20.00 uur. In alle kerken gaan de deuren een half uur voor aanvang open.

De toegang is gratis. "Evenals het programmaboekje met daarin alle teksten, met speciaal voor deze concerten geschreven vertalingen. Omdat we vanzelfsprekend kosten maken bij het or­ga­niseren van dit project en graag ook in de toekomst onze concerten vrij toegankelijk willen houden, wordt na afloop van het concert een bijdrage bijzonder op prijs gesteld."

Men vertelt: "In ons verhaal van dit jaar zingen we ons verdriet, onze angst en onze zorgen uit en gaan we op zoek naar troost, hoop en een nieuwe toekomst. Dat kunnen we niet alleen en gaandeweg het verhaal merken we dat we het ook niet alleen hoeven te doen. Zo vechten we ons al zingend dapper een weg vanuit de duisternis naar het licht en wordt ons verhaal bovenal een verhaal over eeuwigdurende liefde, in leven en in dood."

Meer berichten