Logo demeierijboxtel.nl
Al geruime tijd is de Gildenbondsharmonie in Boxtel de puntjes op de i aan het zetten voor het Halloween Griezelconcert.
Al geruime tijd is de Gildenbondsharmonie in Boxtel de puntjes op de i aan het zetten voor het Halloween Griezelconcert. (Foto: )

Griezelen op Kasteel Stapelen

Wendy van Lijssel

Interactief Halloween Griezelconcert

Een in stijl vertelt en neergezet spannend verhaal dat zich afspeelt op kasteel Stapelen verpakt in bijpassende muziek. Het zijn de ingrediënten van de muzikale luister, kijk en doe griezelmiddag die de Gildenbondsharmonie op zondag 27 oktober vanaf 14.00 uur uur organiseert voor kinderen van circa 4 t/m 12 jaar in de Tijderzaal van het Baanderherencollege in Boxtel. Het Halloween Griezelconcert is tevens de gelegenheid om de uitgereikte kleurplaat in te leveren en na afloop mogen er instrumenten uitgeprobeerd worden en is er kans op een heus heksendiploma. Aanmelden is wenselijk. De deuren gaan open om 13.30 uur.

BOXTEL – Al geruime tijd is de Gildenbondsharmonie in Boxtel de puntjes op de i aan het zetten voor het Halloween Griezelconcert. Een nieuw evenement, gegoten in theatersferen, verpakt in een spannend verhaal en omlijst met interactieve zaken. Muzikanten Suzanne van de Ven en Marion Verhoof stonden mede aan het roer van deze geheel eigen productie. "We zaten gelijk vol ideeën en onze hersenspinsels sloegen dusdanig door dat er uiteindelijk een concept uitrolde compleet met verhaal, acteurs en uiteraard muziek", vertelt Marion lachend. Een bestaand verhaal bleek niet voorhanden. De dames lieten zich niet uit het veld slaan, maar gingen daarop zelf aan de slag. Er werden meerdere brainstormsessies gehouden. "Ons uitgangspunt is geweest dat het spannend maar niet té eng mag zijn. Belangrijk is het zo te doen dat ze geboeid naar het verhaal luisteren. Om het herkenbaar te laten zijn speelt alles zich af op Kasteel Stapelen", aldus Marion. De losse deeltjes van elke bijeenkomst werden aan elkaar geweven tot één geheel. Ter completering moest er passende muziek gezocht worden. Iets wat ook niet eenvoudig was. "De meeste muziek duurt te lang. Uiteindelijk hebben we in overleg met dirigent Txemi Etxebarria aanpassingen gemaakt in bestaande stukken. Nadat alles helemaal in kannen en kruiken was hebben we het Halloween Griezelconcert voorgelegd aan het bestuur", legt Marion de gelopen route uit. Met groen licht op zak werd alles verder uitgewerkt. Naast muziek nemen verteller Mark Verhoof en Gerrie Klijn en Joke van de Moosdijk van Teejatergroep Orion uit Lennisheuvel in de rol van Lex en Gill, kinderen mee het verhaal in. Ook werden er kleurplaten uitgedeeld. Die kunnen voor het concert ingeleverd worden. De mooiste worden beloond. Na afloop kan er een heksendiploma verdiend worden bij de instrumentenmarkt. Kinderen mogen een instrument proberen en verdienen er een als zij geluid krijgen uit wat ze proberen. Samengevat beloofd het een spannend, muzikaal spektakel te worden. Marion tot slot: "Het hoeft niet, maar het is leuk als kinderen verkleed komen." Aanmelden via halloween@gildenbonds.nl is wenselijk want vol is vol. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer berichten