Logo demeierijboxtel.nl
Onder het motto ‘Leef je leven, vergeet je leeftijd” maken de Purple Roses uit Boxtel er iedere maand een feestje van.
Onder het motto ‘Leef je leven, vergeet je leeftijd” maken de Purple Roses uit Boxtel er iedere maand een feestje van. (Foto: )

Leef je leven, vergeet je leeftijd

Wendy van Lijssel

Purple Roses is Fun en Friendship

Ze zijn géén 18 meer, maar wél jong van geest en gezegend met een gezonde dosis levensvreugde en energie. De dames van de Red hat Society, Chapter in Boxtel die onder de welluidende naam Purple Roses gezellige uitstapjes maken met elkaar. Niet in hun gewone kleding, maar gekleed in het paars met een rode hoed of fascinator wordt plezier gemaakt onder het motto 'Leef je leven, vergeet je leeftijd.'

BOXTEL – De Red Hat Society is een uit Amerika overgewaaid fenomeen waarbij dames gekleed in het paars met een rode hoed, met elkaar op stap gaan. Onder de vlag van de Amerikaanse moederorganisatie zijn er in Nederland al circa 100 chapters actief. Angelique die zich als oprichter 'Queen' mag noemen startte in 2011 de chapter Purple Roses in Boxtel. "Nadat ik tijdens Prinsjesdag in 2010 een hele tribune Red Hatters zag, werd ik daar zo door geïnspireerd dat ik me erin verdiepte. Omdat er in Boxtel nog geen chapter was, ben ik er zelf een begonnen. Afgezien van de verplichte paars/rode kleding mag elke chapter zijn eigen invulling geven", vertelt ze opgewekt. Zij wordt in deze bijgestaan door Vice-Queen Barones Brigitt en Vice-Queen Barones Anneke. Beide dames sloten zich vanaf dag één aan. "Wij hebben voor alle leden een titel. Een Red Hatter ben je vanaf 50 jaar, maar dames onder die leeftijdsgrens zijn ook welkom, Pink Hatters. Zij dragen echter lila kleding en een roze hoed, hun titel is Jonkvrouw. Vanaf 50 jaar ben je bij ons een Lady, 60 jaar Gravin en 70 jaar Barones. Ook hebben we Hertoginnen die de leeftijd van 75 jaar hebben bereikt. Achter de titel mogen leden een naam naar eigen keuze dragen. De meesten houden hun eigen naam, maar sommigen verzinnen iets anders", vertellen de dames. De Purple Roses zijn het hele jaar actief. "We hebben elke maand een activiteit dan wel uitstapje. Die worden door leden georganiseerd en zijn doorgaans op dinsdag, woensdag of donderdag. Het is heel divers en varieert van een museumbezoek, een high tea, wandelen en fietsen, het bezoeken van een plaats en al het denkbare en vindt plaats in het hele land." vertelt Angelique. " Deelname is niet verplicht. Er zijn ook een aantal vaste activiteiten zoals de nieuwjaarsborrel en Queensday. Dan vieren we de verjaardag van alle leden met een fietstocht, koffie met iets lekkers en een afterparty inclusief inauguratie van dames die dat jaar lid zijn geworden". Ook kan aangesloten worden bij landelijke Red Hat uitstapjes. Het behoeft geen betoog dat de uitbundige kleding doorgaans de aandacht trekt. De dames lachend: "Als we voor elke gemaakte foto geld kregen, konden we met zijn allen uit eten. "Het woord society zet de mensen weleens op een verkeerd spoor, er wordt weleens gedacht dat we elitair zijn. Dat is beslist niet zo ", laat Anneke weten. Centraal in alles is de relaxte sfeer en plezier hebben met elkaar. De dames resoluut: "Het leven is een feest mits je er dat zelf van maakt", zegt Brigtt. "Dat kunnen wij als geen ander."

Meer berichten