Logo demeierijboxtel.nl
In Noord-Brabant is van alles te doen. De provincie is net een museum.
In Noord-Brabant is van alles te doen. De provincie is net een museum. (Foto: )

Het is een groot openluchtmuseum

Redactie

Hierom moet je naar Brabant

Van historische vestingsteden tot watermolens, van bijzondere kastelen tot machtige kathedralen. Wie geïnteresseerd is in cultuur, geschiedenis en erfgoed raakt niet uitgekeken in Noord-Brabant. Brabant is Open, ben jij klaar om ons te ontdekken?

BRABANT - Hieronder vind je vijf redenen waarom je niet uitgekeken raakt in Brabant.

1. Breda maakt trots

Wie door de Nassaustad loopt, kan niet om de Onze-Lieve-Vrouwenkerk heen. Deze prijkt boven de stad uit. Breda bruist tussen het water, het groen en de eeuwenoude monumenten. Het Stedelijk Museum of een wandeling langs de Blind Walls Gallery zijn de moeite waard

2. Zoete Lieve Gerritje

Zoete Lieve Gerritje is het symbool van de Bossche en Meierijsche geest. 's-Hertogenbosch kent diverse pittoreske straatjes. Geniet van musea, zoals het Museumkwartier of het Jheronimus Bosch Art Centre, maak een rondvaart over de Binnendieze of bezoek de Sint-Janskathedraal.

3. Het spoor van Van Gogh

Op tal van plekken in Brabant je de sporen van Vincent van Gogh. Wat dacht je van Nuenen met 23 Van Gogh-locaties? Bezoek Vincents geboorteplaats Zundert of maak kennis met een onbekende periode uit zijn leven in Etten-Leur. In Het Noordbrabants Museum is tm 12 januari de tentoonstelling 'Van Goghs intimi' te zien.

4. Proef de sfeer van weleer

In vestingstad Heusden waan je jezelf in een andere wereld: eeuwenoude panden, pittoreske straatjes en prachtige walmolens. Voor wandelaars is het Zuiderwaterlinie Wandelpad een aanrader, Het pad gaat langs 11 Brabantse vestingsteden waaronder Heusden.

5. Verdwalen in het verleden

Met de gevangenpoort, Stadspaleis Markiezenhof of het Dilemma Doolhof is Bergen op Zoom een prachtig decor voor een vakantie of weekendje weg. Bezoek . In stijl overnachten? Dat kan in Hotel de Draak, het oudste hotel van Nederland.

Meer berichten