Logo demeierijboxtel.nl
Brabants Landschap organiseert de Week van het Landschap in de week van de herfstvakantie.
Brabants Landschap organiseert de Week van het Landschap in de week van de herfstvakantie. (Foto: )

Activiteiten tijdens de Week van het Landschap

Brabants Landschap organiseert in de herfstvakantie (13 tot en met 20 oktober) de Week van het Landschap, met volop gratis activiteiten in de natuur voor jong en oud.

REGIO - Dit jaar vindt het evenement plaats op het terrein van de voormalige steenfabriek in Udenhout. Het programma is divers. Er zijn actieve struindagen voor kinderen en workshops voor volwassenen worden afgewisseld met unieke momenten zoals een buitenbioscoop, een landschapscamping en kanoën bij zonsopkomst. Het evenemententerrein, met gloednieuw infopunt en gezellige buitenbrasserie en 'bruin café', is de hele week geopend en de toegang is gratis. Aanmelden voor de activiteiten is vaak noodzakelijk, kijk daarom vooraf op de website www.brabantslandschap.nl.

De week begint op zondag 13 oktober al vroeg met een vogelwandeling rond de Leemputten. Om 11.00 uur start het Festival Steengoed. Het nieuwe infopunt van Brabants Landschap is dan voor het eerst geopend voor publiek. Het kinderprogramma, dat de hele week doorloopt, trapt af met de bouw van een enorme insectenmuur. Om 19.00 uur is de première van de nieuwste film van Brabants Landschap: 'Het Groene Woud, Brabant tussen steden'.

Meer berichten