Logo demeierijboxtel.nl
Karin Bloemen schittert in Boxtel. Foto (via Podium Boxtel): Hans van Doorn.
Karin Bloemen schittert in Boxtel. Foto (via Podium Boxtel): Hans van Doorn. (Foto: Hans van Doorn)

Karin Bloemen maakt indruk in Podium Boxtel

Redactie

"Tis leuk hier in Boxtel. Ik kom graag nog eens terug." Karin Bloemen opende vrijdagavond het theaterseizoen in Podium Boxtel. Dat deed zij met een muzikale ode aan haar idolen. In de bijna uitverkochte zaal aan de Burgakker zong ze - begeleid door de magistrale Old School Band - covers van haar inspiratiebronnen en verraste ze met eigen werk.

BOXTEL - Geen show met heel veel toeters en bellen ditmaal. 'La Bloemen' ging in Boxtel terug naar de basis: muziek. Natuurlijk was de zangeres het gezicht van de avond, maar op heel veel momenten zette ze letterlijk en figuurlijk een stapje opzij om haar begeleidingsband alle improvisatieruimte geven.

'Jazzy uitvoering van Amy Winehouse was indrukwekkend'

Muzikale reis

De voorstelling 'Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin' was een muzikale reis langs het werk van de beste zangers en zangeressen die Bloemen hebben geïnspireerd.

"Vandaag geen theatershow zoals jullie die van mij kennen", kletste de zangeres vrolijk in het Boxtelse podium. Na een instrumentale ouverture kwam als eerste 'Cold cold heart' van Norah Jones langs.

Indrukwekkend was de jazzy uitvoering van 'Back to black' van Amy Winehouse. En tijdens het lekker swingende 'Sign 'o' the times' van Prince was stilzitten onmogelijk. Bloemen trok alle registers open tijdens een vlammende medley van de 'queen of soul' Aretha Franklin. Het dak ging eraf bij de vertolkingen van liedjes als 'Respect' en 'Chain of fools'.

Fans

Na de show nam Karin Bloemen alle tijd om in de zaal en in de foyer een praatje te maken met haar fans. Het complete seizoensprogramma van Podium Boxtel staat op de site.

www.podiumboxtel.nl

Meer berichten