Logo demeierijboxtel.nl
Gids Willem Wittenberg vertelt over de geschiedenis van Boxtel. (Foto: Ad van de Wetering).
Gids Willem Wittenberg vertelt over de geschiedenis van Boxtel. (Foto: Ad van de Wetering). (Foto: )

Geschiedenis van Boxtel

BOXTEL - Na het succes van vorig jaar zijn in Museum Boxtel (MUBO) ook dit jaar weer rondleidingen met een gids over de geschiedenis van Boxtel. Deze zijn in 49 thema's verbeeld en verwoord in de vaste expositie,die te zien is op de eerste en tweede verdieping van het museum.

Afgelopen zaterdag kon hier ook aan deel genomen worden onder leiding van gids Willem Wittenberg. Maar door het warme weer viel de opkomst tegen. De eerstvolgende rondleiding in het museum wordt gehouden op die plaats vinden is op zaterdag14 september. Daarna volgen er nog rondleidingen op 19 oktober, 23 november en 14 december. Deze rondleidingen worden om beurten verzorgt door drie ervaren gidsen Ben Ophof,Joop schuller en Willem Wittenberg. Deze vaste rondleidingen op die dagen start om 14.00 uur en duurt anderhalf uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon.

Van 31 augustus tot en met 3 november is een expositie te zien over Boxtelse oorlogsjaren 1940-1944. De expositie is onderdeel van de viering van 75 jaar bevrijding in Noord-Brabant. Voor deze tentoonstelling is een tijdlijn samengesteld die met 80 gebeurtenissen de geschiedenis van de oorlogsjaren in Boxtel in beeld brengt.

Naast de vaste rondleidingen kan er ook altijd een rondleiding op afspraak worden aangevraagd: info@muboboxtel,nl of: 06-16041898 (Willem van Vossen).

Meer berichten