Logo demeierijboxtel.nl
Jerney Looijen maakte een sprankelende sprong in het diepe en heeft daar nog geen seconde spijt van. Foto: Wendy van Lijssel
Jerney Looijen maakte een sprankelende sprong in het diepe en heeft daar nog geen seconde spijt van. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Jerney Looijen gooide het roer om

Wendy van Lijssel

Sprankelende sprong in het diepe

Ze was werkzaam in het zakenleven waar ze als mensen mens niet tot volle bloei kwam. Uiteindelijk volgde Jerney Looijen uit Sint-Michielsgestel haar hart, gooide het roer om en haalt ze als gediplomeerd kindercoach, draagconsulent, docent babymassage en baby en dreumes yoga van Praktijk de Glinstering, ontzettend veel voldoening uit haar werk dat ze zelf omschrijft als pure passie. "Een sprong in het diepe, die ik zó over zou doen", meldt ze enthousiast.

SINT-MICHIELSGESTEL – Dat de opleiding om volwassenen te coachen haar uiteindelijk een hele andere richting in zou sturen, had Jerney Looijen vooraf nooit kunnen bedenken. Intussen twee jaar verder is ze er heel blij mee. "Ik merkte dat veel volwassenen gecoacht worden op zaken die in de kindertijd ontstaan zijn. Aansluitend bedacht ik dat het daarom beter is om kinderen te coachen. Als je hen tijdens het opgroeien helpt, dan is dat een investering voor hun verdere leven", vertelt Jerney enthousiast.

Stevige basis

Ze gooide het roer om, volgde de opleiding en sprong met haar eigen praktijk de Glinstering in het diepe. "De (voornamelijk) moeders die bij mij aankloppen willen hun kind een stevige basis meegeven, zodat het kind zich goed kan ontwikkelen. Het zijn moeders die bewust bezig zijn met opvoeden. Het is mijn missie om deze moeders hierin te ondersteunen. Ik tik daarbij niemand op de vingers, maar vorm samen met ouder(s) een team en met elkaar kijken we hoe we dingen opgelost krijgen.",

Bij kindercoaching wordt aan de bel getrokken als er een vraagstuk is. "Om een goed, veilig en vertrouwd fundament mee te geven is de hechting tussen ouder en kind vanaf de geboorte, echt belangrijk. Daarom heb ik ook een opleiding gevolgd tot docent babymassage en baby en dreumes yoga en ben ik tot slot ook draagconsulent. Dat wil zeggen dat ik je alles kan vertellen over de verschillende dragers en technieken voor buik- heup- en rugdragen en al het andere denkbare over dit onderwerp."

Voor Jerney is haar werk meer dan iets waarmee ze geld verdient. Vol vuur en enthousiasme legt ze uit waar moeders tegenaan lopen en hoe daarmee omgegaan kan worden. "Met name social media geeft veel druk. Je ziet alleen plaatjes van kinderen die leuk aan het spelen zijn en alles schijnbaar kunnen. Alles moet perfect. Er zijn er weinig die durven te uiten dat ze óók onzeker zijn omdat hun kind niet luistert of met eten knoeit of slecht slaapt", om laconiek toe te voegen: "Tegelijk met de baby wordt er een moeder geboren en dat is echt niet altijd gemakkelijk. Er worden geen cursussen in gegeven. Perfecte moeders en vaders bestaan niet. Hoewel de ervaring me leert dat er doorgaans moeders bij me komen, zijn vaders uiteraard ook van harte welkom." Stralend: "Het geeft veel voldoening bij te dragen aan de ontwikkeling van een kind."

www. praktijkdeglinstering.nl

Meer berichten