Logo demeierijboxtel.nl
Ria en Ans nodigen ook beginnende verzamelaars uit om een kijkje te komen nemen op de verzamelbeurs Foto: Wendy van Lijssel
Ria en Ans nodigen ook beginnende verzamelaars uit om een kijkje te komen nemen op de verzamelbeurs Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Bijzondere items op verzamelbeurs

Wendy van Lijssel

Van sauskommen tot melkkuipjes

Zoals elke tweede zondag van de maand organiseren de Vereniging Boxtelse Verzamelaars op zondag 8 september van 10.00 uur tot 13.00 uur in gemeenschapshuis De Walnoot een verzamelbeurs. Zowel verwoede verzamelaars als de beginnende kunnen er hun slag slaan door te ruilen of kopen bij de tientallen tafels die gevuld zijn met uiteenlopende collecties die variëren van theezakjes, postzegels, sigarenbandjes en balpennen tot ook bij winkelacties uitgegeven spulletjes zoals 'oranje' gadgets en meer.

BOXTEL – Ruim 45 jaar geleden zag De Vereniging Boxtelse Verzamelaars (VBV) het levenslicht. Doelstelling was om verzamelaars bij elkaar te brengen en onderling spulletjes te ruilen. "Dat was de hoofdmoot", vertellen VBV voorzitter Ans van den Hout en secretaris Ria Langenhuijsen.

Handel en ruil

Ze vervolgen: "Intussen kunnen ook bijzondere collectie-items gekocht worden. Onze beurs bestaat uit tientallen 'tafels' waarin er een verdeling is in een 'handel' en 'ruil' gedeelte." Elke verzamelaar, ook beginnende zijn van harte welkom. Hetzij om een tafel te bemannen, maar zij mogen zich ook, zonder lidmaatschap, opgeven om hun collectie tentoon te stellen aan alle bezoekers.

Zondag 8 september staat een verzameling balpennen centraal. De beurs laat verder van alles zien. Gangbare zaken zoals stickers, postzegels en theezakjes om maar eens iets te noemen, maar ook dingen die wat minder doorsnee zijn. De dames zagen in verloop van jaren van alles voorbij komen. "Sauskommen, deksels van melkkuipjes, postzegels met alleen sinterklaas, oormerken van koeien en zelfs handboeien."

Wie een tafel wil 'bezetten' dient zich voor € 8,00 per jaar aan te sluiten bij de VBV en betaalt € 16,00 voor de plek. Dat is éénmalig. Aansluitend krijgen zij de jaaragenda, worden op de hoogte gehouden en gratis toegang bij alle ruilbeurzen. De dames verzekeren: "Verzamelen is leuk. Bezoek onze beurs en zie de mogelijkheden. Beginnende verzamelaars worden door iedereen op weg geholpen."

Meer berichten