Logo demeierijboxtel.nl
Van 25 september tot en met 26 oktober zijn er elke woensdag- en zaterdagavond excursies naar de herten. Foto: Harry Fiolet
Van 25 september tot en met 26 oktober zijn er elke woensdag- en zaterdagavond excursies naar de herten. Foto: Harry Fiolet (Foto: harry fiolet(c) hgfiolet@hetnet.nl, Harry Fiolet)

Op zoek naar burlende edelherten

Deze herfst organiseren Brabants Landschap, ARK Natuurontwikkeling en Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd weer bronstexcursies naar de edelherten in Het Groene Woud.

REGIO - Het jaarlijkse ritueel gaat gepaard met imposante burlgeluiden, grote geweien en (dreigende) gevechten. De bezoekers gaan met ervaren gidsen op pad in Het Groene Woud en met een beetje geluk kunnen zij toeschouwer zijn van dit spektakel. Alle informatie is te vinden op www.edelherteninhetgroenewoud.nl, waar belangstellenden zich kunnen inschrijven voor deze bijzondere ervaring.

Sinds 2017 zijn er weer edelherten in Brabant. Ze leven in de natuurgebieden De Scheeken en De Mortelen, in het hart van Het Groene Woud. Met hun specifieke gedrag en graasgewoonten zorgen de edelherten voor meer leven in het landschap. Het is de enige plek in Brabant waar edelherten leven. Tijdens het bronstspektakel in het najaar laten de mannetjes zich met af en toe flink wat wapengekletter gelden, in een poging de vrouwelijke edelherten voor zich te winnen en te dekken. Dit jaarlijkse paringsritueel gaat gepaard met imposante burlgeluiden, grote geweien, (dreigende) gevechten en de verspreiding van luchtjes. Meer op www.edelherteninhetgroenewoud.nl.

Meer berichten